Hem » Blogg » Ljudet är en viktig ingrediens

Ljudet är en viktig ingrediens

Ett av våra viktigaste sinnen är vår hörsel. Och varje dag hör vi ljud runt omkring oss som förstärker de intryck vi möts av. Vissa ljud kommer vi också att lära oss att associera med vissa saker och det ger en viss inblick i vikten av olika ljud och hur de används.

3-musik-ljud-lurarEtt utmärkt forum som är ett exempel på där ljud verkligen kommer till sin fulla rätt är radion. Det finns som bekant en mängd olika radiokanaler i dag som inte bara bjuder på musik utan också en hel del prat. Och många företag ser också chansen att marknadsföra sig själva via just denna medieform i de reklampauser som förekommer.

Dock är det inte alla som har kunskapen att producera radioreklam. Men det finns möjlighet att anlita olika typer av produktionsbolag för att få hjälp med sin ljudproduktion. Det behöver givetvis inte enbart röra sig om reklam för radion utan kan också röra andra projekt. Dock kommer ett produktionsbolag att kunna hjälpa till med allt från till exempel vilka bakgrundsljud som behövs till att slutprodukten blir så som du har önskat.

Ljud till olika projekt

Även andra projekt kan behöva viss ljudproduktion av hög kvalitet för att ge ett bra intryck till den som lyssnar eller tittar. Till exempel kan filmer och andra tv-produktioner behöva lite extra hjälp på traven när det gäller ljudproduktionen. Flickorna Larsson erbjuder professionell ljudproduktion i Stockholm för den som exempelvis är i behov av filmljud eller specialskriven musik.

Detta är alltså ett av många alternativ du kan välja mellan i dag och du kan besöka deras hemsida på länken flickornalarsson.se om du skulle vilja veta mer om just det företaget. Det är ju aldrig fel att vända sig till några som har vunnit ett antal priser för sina ljudproduktioner. Men du kan också spana in fler produktionsbolag så att du inte väljer första bästa.

Tänk igenom marknadsföringen

Ibland kan vissa företag vilja ”skoja till det” när det gäller marknadsföringen. Dock är detta någonting som man bör vara lite försiktig med. En skämtsam reklam kan också riskera att ha en motsatt effekt och skapa försämrade band mot eventuella kunder om den inte tas på rätt sätt.

Många känner säkerligen igen den välkända radiokanalen Rix FM. Och här finns det ett riktigt praktexempel på en feltänkt reklamkampanj av Rix FM. Idén med den arga lappen var förmodligen någonting som fick många på redaktionen att dra på smilbanden men dessvärre fick det inte ett lika roat gehör bland de som fick ta emot den falska arga lappen.

Kom ihåg att tänka igenom dina idéer ordentligt och lyssna gärna till andras förslag som arbetar med det om du själv inte gör det. Och funderar du på att exempelvis göra någon slags ljudproduktion i form av en radioreklam för att nå ut är det smidigt att anlita ett produktionsbolag.

Stockholms Universitet

Stockholms universitet erbjuder ett brett utbud av flera bra utbildningar. Gå in på www.su.se för mer information

Göteborgs Universitet

Göteborgs universitet har de flesta utbildningarna eller kurser du kan tänka dig. På deras hemsida kan du hitta mer information om deras kurser och utbildningar. Klicka här för att komma dit.

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är kända för sin juristutbildning, men de erbjuder även mängder med andra utbildningar och kurser. För mer information besök deras hemsida www.uu.se.

STS Språkresor

STS erbjuder flera olika språkresor till olika länder. Gå in på deras hemsida för att hitta mer information om vilka språk och länder du kan åka till.