Hem » Blogg » Jobba med vackra naglar

Jobba med vackra naglar

De flesta människor är väldigt måna om sitt utseende. Och när det gäller tjejer och kvinnor vill de gärna vårda sina naglar med lite extra kärlek. På grund av detta har det blivit väldigt populärt att skämma bort sig själv med att få sina naglar gjorda hos en utbildad nagelteknolog i en salong.

148-nagelutbildning-nagelteknologAtt jobba med nagelvård och nagelförlängning är ett kreativt arbete och det gäller att vara social och kunna hantera kunder väl samt försöka skapa naglar som kunden önskar. På Odenplans Skönhetscenter jobbar nagelteknologen Elin med nagelvård och nagelförlängning så att du ska kunna boka in en tid och få fina naglar oavsett om du bara vill ha det i vardagen eller om det är ett festligt tillfälle som väntar.

Nagelbehandlingar

Välvårdade händer är viktigt för många kvinnor i dag och därför är det inte så konstigt att allt fler väljer att gå till en salong för att få vackra naglar. Antingen kan det röra sig om en förlängning i en särskild färg eller också kan det vara en klassisk och fräsch så kallad fransk manikyr. När du går till en salong för att förlänga eller förstärka naglarna med hjälp av gel kan du räkna med att du har fina naglar i mellan tre till fem veckor.

Det finns även någonting som kallas för gellack vilket hjälper till att stärka nageln. Ett par lager gellack appliceras på dina naturliga naglar som sedan härdas med hjälp av en UV-lampa. Då kan du också välja en färg eller en fransk manikyr om du skulle vilja. Det finns även möjlighet till dekorationer. Efter ett par veckor kan du snabbt och lätt ta bort gellacket hemma.

Du kan unna dig en lång rad olika behandlingar och få en manikyr på flera olika sätt. Allt beror på vad du är ute efter och hur mycket du vill betala för att få vackra naglar. Men välvårdade händer och fingrar brukar synas väldigt väl och ge ett gott intryck.

Utbilda dig

Tycker du att det är väldigt roligt att pyssla med naglar på olika sätt kanske du skulle kunna utbilda dig själv och arbeta med något du verkligen tycker om. Då kan du gå in och läsa mer om deras nagelutbildning här. Precis som med andra utbildningar gäller det så klart att du verkligen går in för det och gör ditt allra bästa.

I dag finns det renodlade salonger som enbart erbjuder nagelbehandlingar medan det också börjar dyka upp kombinationer av frisörsalonger och nagelsalonger. Eller också andra skönhetscenter som erbjuder vackra naglar. Efter din utbildning och praktik gäller det att komma i gång och söka jobb eller också kan du prova på att starta eget. Men förslagsvis kan det vara bäst att börja hos en salong och därefter jobba sig vidare så att du liksom kommer i gång så snabbt som möjligt. Även om du har en utbildning så blir du ju erfaren först när du har börjat arbeta med det.

Stockholms Universitet

Stockholms universitet erbjuder ett brett utbud av flera bra utbildningar. Gå in på www.su.se för mer information

Göteborgs Universitet

Göteborgs universitet har de flesta utbildningarna eller kurser du kan tänka dig. På deras hemsida kan du hitta mer information om deras kurser och utbildningar. Klicka här för att komma dit.

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är kända för sin juristutbildning, men de erbjuder även mängder med andra utbildningar och kurser. För mer information besök deras hemsida www.uu.se.

STS Språkresor

STS erbjuder flera olika språkresor till olika länder. Gå in på deras hemsida för att hitta mer information om vilka språk och länder du kan åka till.