Hem » Utbildning » Folkhögskola för en bättre framtid

Folkhögskola för en bättre framtid

Att läsa på en folkhögskola är på många sätt mycket spännande. De flesta folkhögskolor erbjuder en unik möjlighet att läsa vidare efter gymnasiet och har en mängd olika utbildningar som både är teoretiska och mer praktiskt inriktade. Dessutom får du på en folkhögskola ofta möjlighet att även bo på plats vilket kan ge vänner för livet.

402-4-folkhogskola-for-en-battre-framtidTraditionellt sett erbjuder folkhögskolorna ofta utbildningar inom lite annorlunda ämnen, även om detta förändrats något under de senaste åren. Det finns många allmänna folkhögskolekurser för dans- och musikintresserade och detta har gjort att fler utbildningsmöjligheter har öppnat upp sig än tidigare inom just detta område.

Lunnevad är en folkhögskola i Östergötland med inriktning på konst, musik och dans och där kan man studera utbildningar med flera olika längder. Den som önskar kan också bo på skolan då man har ett populärt internat som passar den som kommer från någon annan del av landet.

Att få arbeta med konst, musik och dans är en dröm för många människor idag och folkhögskola är på många sätt det bästa alternativet för att nå dit.

Fördelar med att studera på folkhögskola

  • Du kan studera på en högre nivå även om du inte vill läsa ett teoretiskt ämne – detta förbättrar dina chanser att få jobb.
  • Du kan anpassa dina studier efter vad just du behöver – om du kan flytta, om du har familj och hur länge du önskar studera.
  • Du kan ofta bo på den folkhögskola du önskar studera vid eftersom väldigt många av folkhögskolorna erbjuder internatmöjligheter.

Musik och konst är livet även för många människor som kanske inte önskar arbeta med det professionellt. En av de många saker man kan göra om man har detta som intresse är att besöka festivaler runt om i världen. Sveriges Radio skriver om jazzfestivalen i Stockholm som blivit omåttligt populär bland både lokalbor och turister. Här samlas människor i alla åldrar och med alla möjliga bakgrunder för att lyssna och njuta av den sorts musik som just de är intresserade av.

Att ha intressen är en viktig del av att leva ett liv som känns fullt på alla sätt och vis. Den som är intresserad av just konst, musik och dans har tur eftersom de har ett oerhört stort utbud att välja från. Dessutom kan man med fördel ta chansen att resa för att upptäcka ännu mer av den musik och konst som resten av världen har att dela med sig av.

Stockholms Universitet

Stockholms universitet erbjuder ett brett utbud av flera bra utbildningar. Gå in på www.su.se för mer information

Göteborgs Universitet

Göteborgs universitet har de flesta utbildningarna eller kurser du kan tänka dig. På deras hemsida kan du hitta mer information om deras kurser och utbildningar. Klicka här för att komma dit.

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är kända för sin juristutbildning, men de erbjuder även mängder med andra utbildningar och kurser. För mer information besök deras hemsida www.uu.se.

STS Språkresor

STS erbjuder flera olika språkresor till olika länder. Gå in på deras hemsida för att hitta mer information om vilka språk och länder du kan åka till.