Home » Allmänt » Detta betyder kundreskontran på outsourcing

Detta betyder kundreskontran på outsourcing

För att en verksamhet ska fungera väl så är det många delar som ska komma samman. Lager och ekonomiavdelning, försäljning och administration. Speciellt mindre och medelstora företag tjänar både pengar och tid på att outsourca en del av alla dessa uppgifter. Bland de vanligaste är ekonomi och IT. Här har du verkligen behov av experter, vilka kan vara dyra att anlita direkt.

Samtidigt så finns det ingen anledning till att företaget ska göra allting själv. Kanske när det blivit så stort att det lönar sig att ha en alldeles egen avdelning för ekonomi, eller hyra in ett team med IT-snillen som bara jobbar med verksamhetens system. Men annars så brukar det bli både billigare och bättre med outsourcing.

Viktigt hålla reda på alla pengarna

Just ekonomi kan vara ganska komplicerat för det finns många lagar som styr det. Du ska betala in avgifter och skatter i tid, annars blir det dyrt. Allting måste registreras och bokföras, med ett underlag som ska sparas i ett visst antal år. Kundreskontra ska hållas uppdaterat och personalens löner vara korrekta. Allt detta kan du få hjälp med av en kompetent firma. De ser till att allting fungerar och betalas ut eller in i tid. Löneoutsourcing är idag ett vanligt fenomen.

Det är klart att du fortfarande måste tillhandahålla all den information som firman behöver för att kunna bokföra och göra allt korrekt. Men detta kan ofta ges digitalt, alternativ kan du ha ett system som tar hand om det hela. När något går ut från lagret så registreras det och kopplas samman med en faktura som läggs på rätt plats i systemet. Sedan är det lätt att kontrollera vem som har betalt eller inte. Frågan vad är kundreskontra? är vanlig.

Enkelt uttryckt är det ett sätt att hålla reda på alla kunderna och deras betalningar. Detta kan sedan ligga till grund för nya beställningar, till exempel. Om de har en utstående faktura kanske du inte kan ge dem kredit med en gång. Eller tvärtom, när du ser direkt att de har betalt så kan du samarbeta med dem på en helt annan nivå. Det underlättar även för ekonomiansvarig som ska skicka ut påminnelser för att få in pengarna. Här vill du inte göra ett misstag, men inte heller missa att få in dina pengar.

Balansera alla uppgifter

Eftersom det kostar ganska mycket pengar att tjäna mer så måste ett företag hela tiden utvärdera sina rutiner. Inte så att du kan flytta runt eller avskeda folk hur som helst. Men det är viktigt att ha ett grepp om vad som sker i verksamheten. Ibland kan det löna sig att flytta till mindre lokaler, eller kanske ett kontor som inte ligger i de dyraste och mest populära delarna av staden. Allt beror ju på vad du har behov av och hur stort ditt kapital är.

Ibland kan det vara bäst att outsourca, men andra gånger lönar det sig att anlita någon direkt. I och med att utomstående firmor som är specialiserade har ökat så brukar det dock vara allra bäst att lägga över delar av verksamheten på någon annan. Resume’ skriver i denna artikel om företaget som skickar kundreskontran utomlands för administration. Vanligtvis måste du vara ganska stor för att detta ska löna sig. Men helt klart har de tagit en lång och ingående titt på verksamheten och bestämt sig för att denna sorts outsourcing är det allra bästa. Det gäller att tänka långsiktigt och planera väl för framgång.

Nyttan av kundreskontra på outsourcing

Varför kan det då vara så bra att lägga ut kundreskontra och lönehantering på en utomstående firma? Oavsett om den ligger runt hörnet eller på andra sidan jordklotet. Bland annat så kan du koncentrera dig på annat. I företaget finns det mycket att göra och det är inte alltid så lätt att hinna med.

Ofta så startade du upp din verksamhet för att du var bra på något eller hade ett visst intresse. Det brukar inte inkludera ekonomiska aspekter för då hade du drivit en bokföringsfirma. Låt därför andra ta hand om din ekonomi. Du har hela tiden full kontroll, med rapporter och uppställningar. Med de system och molntjänster som finns tillgängliga idag så har det aldrig varit så lätt att komma åt sina uppgifter.

En annan anledning till att outsourca är att du får de bästa hjärnorna inom branschen. Många firmor har en samling med personer som jobbar med dina uppgifter. Detta innebär att du alltid har någon expert som kan ta hand om just din ekonomi. Om du skulle anställa all denna expertis själv skulle det bli ganska dyrt. Istället betalar du bara för de tjänster de utför. Computer Sweden rapporterar i en artikel om företaget som hanterar kundreskontran i Sveriges snyggaste kontor.

Alla uppgifter till hands

När du anställer någon för en viss uppgift så tar du också på dig ett ansvar för denna personen. Om de blir sjuka så blir kanske jobbet inte gjort men du måste ändå betala avgifter och andra utgifter. När du outsourcar å andra sidan så spelar det ingen roll om deras främsta ekonom tar mammaledigt eller bryter benet. Du har ett kontrakt som säger att de måste leverera. Det är alltså upp till dem att hitta ersättare och se till att avtalet följs.

Det finns alltså flera bra anledningar att outsourca kundreskontra och andra delar av ekonomin. Analysera hela tiden ditt företag och se till att det är så effektivt som möjligt.

Stockholms Universitet

Stockholms universitet erbjuder ett brett utbud av flera bra utbildningar. Gå in på www.su.se för mer information

Göteborgs Universitet

Göteborgs universitet har de flesta utbildningarna eller kurser du kan tänka dig. På deras hemsida kan du hitta mer information om deras kurser och utbildningar. Klicka här för att komma dit.

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är kända för sin juristutbildning, men de erbjuder även mängder med andra utbildningar och kurser. För mer information besök deras hemsida www.uu.se.

STS Språkresor

STS erbjuder flera olika språkresor till olika länder. Gå in på deras hemsida för att hitta mer information om vilka språk och länder du kan åka till.